a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

 

Yoga

Att vara alert utan spänning Att vara i stillhet utan slöhet eller tristess -en kort sammanfattning av vad yoga handlar om.

Our Classes For You

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem auci elit consequat ipsutissem niuis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet.

a

Meditation classes

Cum sociis Theme natoque penatibus et mag nis dis parturi montes, nascetur ridicu mus.
a

Begginer yoga classes

Cum sociis Theme natoque penatibus et mag nis dis parturi montes, nascetur ridicu mus.

Working Hours

Visit us at our office some times

Monday - Friday: 9am-5pm
Saturday: 9am-1pm
Sunday: Closed
a

Creative sources. Always.

Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem niuis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor.

READ MORE

EFFEKTER AV YOGAN

a

Solhälsning (Surya Namaskar)

är början på alla vinyasa klasser. Kroppen värms av ujjay andetaget och asana (ställningarna) som solhälsningarna innehåller. Värmen som byggs upp inifrån och ut, skyddar oss från eventuella skador. Solen (surya) anses vara källan till allt som finns i kosmos. Solen (surya) representerar det kraftfulla inslag av eld/ värme vi vill skapa genom att göra solhälsningarna.

a

Stående asanas

(ställningar) parivritta-trikonasanaDessa ställningar är avsedda att stärka och räta lederna. De har en positiv verkan på fotvalvet. Oftast ökar medvetenheten om vår fotställning och hur vi kan återfå rörlighet i bla tår.Ryggraden jublar i dessa asanas (ställningar).De inre organen pressas, vrids och renas.Stretching av ryggmusklatur sker, ev stelhet i dessa områden kan minimeras .Stående asanas (ställningar), är grunden för alla andra asanas (ställningar).Vi skapar förutsättningar för att upprätthålla ryggkotornas frihet och att ligament och muskler runt ryggraden hittar tillbaka eller bevarar sin smidighet och styrka. Pranan (livsenergin) kan flöda fritt i ryggraden, det är vad yoga filosofin vill säga oss i alla fall.De inre musklerna i bål och bröstkorg sträcks och stärks, med hjälp av långa fria andetag.I alla rörelser vill vi åt en stark bäckenbotten och core.Vi instruerar att vi hela tiden vill röra oss på mattan med en kropps kännedom kring just området kring bäcken botten och core.Efterhand övas mindre muskelgrupper upp, vars känslighet och kontroll utforskas.Vi strävar efter att tillslut kunna flöda fritt med ett stadigt sinne genom alla stående. Att vara fullt fokuserad på tristana. Vi blir allteftersom medvetna om vilken ställning som är vilken, både till namn, utförande och effekter.Att aldrig förutsätta att samma position ska vara eller kännas samma som igår är det svåra, att varje dag landa med ett ”beginners mind” i varje nytt andetag..

a

Framåt fällningar

Ryggmuskler och ligament blir sträckta och stärkta. Pashicimottanasana<br /> Vi gör framåt fällningar bla för att ”separera” korsbenet från ryggraden och låta varje kota bli fri från kompression. Detta skapar extra utrymme för blodet att cirkulera fritt runt och inuti ryggkotornas leder Om framåt fällningarna görs rätt, kan det ha väldigt bra effekt på ryggen. De sittande framåt fällande ställningarna bör inte användas i början för rehabilitering av ryggproblem på grund av att det är svårt att utföra dessa asanas korrekt. Om det inte görs på rätt sätt kan det förvärra ett ev problem. Framåt fällningar är en trolldryck för att förhindra nedre ryggbesvär om det görs på rätt sätt. Ett vanligt misstag är att böja från den övre ländryggen, vilket är skadligt. Istället måste ryggraden böjas från basen, för att vara mer specifik ska fällningen utföras från sakroiliaka leden i ett framåt tippat bäcken. Eftersom kroppen blir böjd på mitten i framåt fällningen så stimuleras inre organ genom en mild kompression. Framåt fällande asanas har generellt en lugnande effekt på hela vårt väsen.

a

Höft stretch

Genom att släppa på trycket i höfterna så kan vi mildra ryggont i den nedre del.Tajta framsida lår drar gärna ihop höft böjaren så att vi tenderar att svanka mer än vad som är nödvändigt. Att vi generallt sitter mycket till vardags drar också ihop höftböjaren (psoas, rectus femoris, sartorius) och paketet av muskler som roterar höften (piriformis, obturator internus, gamellus mfl). När vi kan rotera runt höft kulan så vitaliseras det området. Alla har olika förutsättningar beroende på hur våra höftskålar ser ut som höftkulan ligger i. Vi kan alla göra modifikationer som passar för oss där vi befinner oss här och nu.<br /> Känslomässigt säger man inom yogavärlden att vi lägger känslor vi inte orkar ta hand om kring höfterna. Genom att stanna lite längre i höft öppnande ställningar (det gör vi i Yin yoga). Den effekt som oftast kommer efter att arbeta mer intensivt med stretch i höfter är lätthet och klarhet. Men vi kan uppleva ett stort spann av känslor både efteråt och under sekvensen, som vi gärna försöker bemöta med öppenhet och nyfikenhet, så vi kan skapa mer flexibilitet både i höft och sinne. För att vi inte ska få ont i knäna så tar vi det varsamt och övar på tålamod. Skyndar långsamt, less is more!

a

Bakåtböjningar (beckbends)

Som människor försöker vi att skydda oss från världen. Vi är ibland misstänksamma och skeptiska av naturen. Genom olika instinktiva och spontana sätt skyddar vi regionen av hjärtat, särskilt om vi utsätts för någon fara, antingen känslomässigt eller fysiskt. Även kontors jobb, bilkörning och annat arbete som gör att vi flyttar vårt fokus framåt tenderar att bygga på ryggsäcken på ryggen. Backbends ger oss möjlighet att mildra dessa mönster.<br /> Öppna upp oss för att vara sårbara och överlämna alla eventuella spänningar och tyngd som ligger i bröstet, axlar och nacken till universum. Eller om du hellre vill, hitta tillbaka till en rakare hållning (en rak rygg är en glad rygg;). Att böja bakåt/uppåt är i vissa fall utmanande och gör att även andningen blir påverkad -ojämn och ytlig. När vi gör bakåtböjningar ska vi försöka att slappna av, andas och känna vad som verkligen händer på alla nivåer, fysiskt, mentalt och känslomässigt. Vi använder Prana- (chi, livsenergi) för att befria oss från dessa blockeringar och åter kunna njuta av friheten i vår egen kropp.

a

Avslutande

Drottningen av alla positioner är axelstående sekvensen där vi vänder uppochned på alla organ och låter gravitationen sköta effekten.<br /> Vi stimulerar sköldkörteln och vet man om att man har en dys funktion där kan man med fördel hålla i många extra andetag. Genom att gå direkt in i matseyasana (fisken) sekvensen så låter vi släppa på trycket vi fått upp under skulderstående sekvensen i halsregionen, låter flödet öppna vår glädje punkt och stärker ryggmusklaturen. Binder ihop energin vi samlat upp i kroppen. Så att vi kan ta med oss effekterna ut i verkligheten. –Styrka att låta oss handla utifrån hjärtats mod.

a

Hjärtligt välkommen

att anmäla dig till våra kurser för ökad förståelse om yogans spännande värld. SOL// Teamet YST

a
668

Creative Process

a
868

Design

a
686

Marketing

a
886

Development