a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

 

Hatha yoga

Hatha yoga är ett samlings namn för all fysisk yoga.

Yoga som vetenskapen ser det -består av tre komponenter;
kropp, andning, sinne.
Dessa tre komponenter inkluderas alltid i yogan, men alla individer behöver olika mängd av varje komponent vid olika skeenden i livet!

Hos oss på YST hittar du Hatha Basic (höstterminer), Hatha Vinyasa Yoga, Hatha Avancerad & Hatha Senior (kurser)

På sanskrit representerar ”Ha” sol och”tha” representerar månen. Detta hänvisar till motsatserna i våra liv, som yin och yang, ljus och mörker, hård och mjuk, kraftfull och mild. Hatha yoga handlar om att hitta balans. Genom att arbeta med den fysiska kroppen, frigöra spänningar och trauman lagrade i kroppen skapar du utrymme i dig själv och genom detta utrymme ges möjlighet till balans i kropp och själ.

Hathayoga kan också betyda kraft & energi. I den gamla skriften Hatha Yoga Pradipika (1300-talet) beskriver Swami Swatamarama följande: Asanas (ställningar), shatkarma (renande metoder) , mudras (finger och handpositioner), bandhas (lås) och pranayama (andnings övningar). I texten förklaras också att syftet av Hatha Yoga är att väcka upp en subtil energi, förmåga att rikta sinnet, skapa mental balans för att tillslut kunna gå vidare med djupgående meditativ praktik.

Hatha Vinyasa Yoga 
Hatha Avancerad
Hatha Senior