a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

 

Intresserad av att börja yoga?

Kul att du hittat till oss! Vi hoppas här kunna reda ut begreppen i yogavärlden så du hamnar på rätt klass!

Kul att du hittat till oss! Vi hoppas här kunna reda ut begreppen i yogavärlden så du hamnar på rätt klass!

Har du en skada du rehabliterar och vill sakta komma igång att röra på kroppen igen? Då kan Rehab klassen var nåt för dig.

Vi har klasser i Hatha yoga som innehåller fysiska rörelser både stående & sittande, andningsövningar & avslappning.

Hathayoga

Hathayoga Vital ger en bra & bred bas. Du blir introducerad till både andningstekniker, olika meditationer, chanting , asana och kriyas (reningsövningar). I en Hatha klass jobbar man relativt långsamt och med ett fokus parti per klass tex höfter, bröstrygg, axlar. Du kommer lära Solhälsningar och många av de bas-ställningar som finns i yogan.

Ashtangayoga

Ashtangayoga för nybörjare är en fysisk kurs. Storvikt läggs vid att sammanlänka andning & rörelse i ett flöde av bestämda förutbestämda rörelser. Under kursen kommer du få bekanta dig med andningstekninken Ujjay som är en stor del av denna yogaform. Du lär solhälsningar, stående ställningar och sittande. Stort fokus läggs på att memorera de sk fundamentala rörelserna och hur de kan modifieras för att passa varje individ.

Vill du gärna lära Yoga trots större fysiska hinder så är du hjärtligt välkommen på vår sk Mysore, där ges möjlighet till full individuell anpassning.

Yinyoga

Yinyoga passar för alla! Helst dig som vill ha en lugnare yoga form som baseras på stretching. Yin yoga kan användas antingen som komplement till annan mer fysisk yoga (Hatha eller Ashtanga) eller träning. Passar perfekt som återhämtning. En yinklass består av liggandes och sittande positioner som hålls under ca 2-5 min. Väldigt välgörande för ligament och bindväv.

Vinyasayoga

Vinyasayoga Du bör ha någon form av tidigare erfarenhet av yoga eller liknande. Eftersom läraren på dessa klasser till stor del yogar med gruppen så funkar det att hänga med även om det inte är en klass avsedd för bara nybörjare. Detta är ett träningspass med mat för själen.

Mediyoga

Mediyoga är formen som rekommenderas av vårdcentraler och läkare för sitt skonsamma men effektiva sätt att hjälpa sinnet återhämta sig. Under svensk forskning har Mediyoga påvisat positiva effekter som rehabilitering efter hjärt och kärlsjukdom.
Enkla, mjuka och inkännande kroppsövningar/positioner, andnings- och koncentrationsteknik, avslappning och meditation.
Yogapassen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. Övningarna utförs sittandes och liggandes.
Hela passet kan utföras på stol/ rullstol med lika stor effekt.

På YST hittar du olika lärare och former så du kan botanisera runt. När vi har yogat ett tag så märker vi att alla klasser och lärare har något att tillföra oss. Det är viktigt att vi till en början hittar rätt, så vi ser yogan som något glädjefyllt. Först när vi börjar få yogan som en rutin/ regelbundet kan vi börja märka alla de positiva effekterna som det nu finns en uppsjö av svensk forskning som ytterligare stärker det som miljoner yogisar över hela värden redan visste. Att andas medvetet och göra asanas håller leder, lymfa, bindväv och muskler hälsosamma och tämjer undan för undan det rastlösa sinnet. När vårt nervsystem är lugnt och alert så ges möjligheten att se och uppleva oss själva, utan draman & ett ego som inte gapar efter mer. Yoga är inte bara asanas/ positioner där man försöker se ut som en kringla eller något djur och andas medvetet. Det är ett sätt att öka vår medvetenhet mot oss själva så vår egna livsväg lyses upp, lära oss ta hand om oss själva med respekt och kärlek, precis som en mor tar hand om sin bebis:)

 

Namaste –Ljuset i mig bugar sig inför ljuset i dig <3

ETT NYFIKET OCH VÄLUTBILDAT YOGALÄRARTEAM SER FRAM EMOT ATT MÖTA DIG PÅ MATTAN 

Pilates enhances your life 

Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem niuis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor.

Andning 0
Ökad medkänsla 0
Harmoni 0
Avslappnad 0
Yogastenungsund

KOM & YOGA MED OSS

YOGA BEHÖVER UPPLEVAS, VI SES PÅ MATTAN!