a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

 

Börja yoga?

Kul att du hittat till oss! Vi hoppas här kunna reda ut begreppen i yogavärlden så du hamnar på rätt klass!

Kul att du hittat till oss!
Yoga som vetenskapen ser det -består av tre komponenter;
kropp, andning, sinne.
Dessa tre komponenter inkluderas alltid i yogan hos oss. Alla individer behöver dock olika mängd av varje komponent vid olika skeenden i livet!

  • Vill du ha kontinuitet i din yogaträning så väljer du en kurs. Då utvecklas du och dina kurskamrater tillsammans och har samma lärare kursen igenom som utgår ifrån en kursplan.
  • Vill du vara mer flexibel gällande dag och tid eller gå på fler klasser under veckan parallellt med din kurs? Välj drop-in klasser. På drop-in leder en av våra välutbildade lärare en balanserad klass med de tre komponenterna i fokus. Dock finns inte lika mycket möjlighet för individuell vägledning som på kurs.
  • Behöver du helt personlig yoga så har vi PT- yoga, ett perfekt sätt att ta din träning till en helt ny nivå.

Vi har klasser i Hatha yoga som innehåller fysiska rörelser både stående & sittande, andningsövningar & avslappning.

Hathayoga

Hathayoga Grund ger en bra & bred bas. Du blir introducerad till både andningstekniker, olika meditationer, chanting , asana och kriyas (reningsövningar). I en Hatha klass jobbar man relativt långsamt och med ett fokus parti per klass tex höfter, bröstrygg, axlar. Du kommer lära Solhälsningar och många av de bas-ställningar som finns i yogan.

Funktionell Yoga

Funktionell Yoga

Bygg kroppens styrka inifrån och ut, här får du massa hjälpmedel för det.
En uppbyggande kurs. Passar för dig som behöver anpassa din yoga utifrån ex handleder, axlar , knän.
Du lär dig från grunden hur kroppen mår bäst av att röra sig.
Även andning och meditation.

Vill du gärna lära Yoga trots större fysiska hinder så är du hjärtligt välkommen på mediyoga, där ges möjlighet till full individuell anpassning.

Yinyoga

Yinyoga passar för alla! Helst dig som vill ha en lugnare yoga form som baseras på stretching. Yin yoga kan användas som komplement till annan mer fysisk yoga (Hatha eller Ashtanga) eller träning. Passar perfekt som återhämtning. En yinklass består av liggandes och sittande positioner som hålls under ca 2-5 min. Väldigt välgörande för ligament och bindväv.

Vinyasayoga

Vinyasayoga Du bör ha någon form av tidigare erfarenhet av yoga eller liknande. Eftersom läraren på dessa klasser till stor del yogar med gruppen så funkar det att hänga med även om det inte är en klass avsedd för bara nybörjare. Detta är ett träningspass med mat för själen.

Mediyoga

Mediyoga är formen som rekommenderas av vårdcentraler och läkare för sitt skonsamma men effektiva sätt att hjälpa sinnet återhämta sig. Under svensk forskning har Mediyoga påvisat positiva effekter som rehabilitering efter hjärt och kärlsjukdom.
Enkla, mjuka och inkännande kroppsövningar/positioner, andnings- och koncentrationsteknik, avslappning och meditation.
Yogapassen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. Övningarna utförs sittandes och liggandes.
Hela passet kan utföras på stol/ rullstol med lika stor effekt.

På YST hittar du olika lärare och former så du kan botanisera runt. När man har yogat ett tag så märker man att alla klasser och lärare har något att tillföra. Det är viktigt att man till en början hittar rätt, så man ser yogan som något glädjefyllt. Först när man börjar få yogan som en regelbunden rutin kan man börja märka alla de positiva effekterna. Som det nu finns en uppsjö av svensk forskning som ytterligare stärker det som miljoner yogisar över hela värden redan visste. Att andas medvetet och göra asanas håller leder, lymfa, bindväv och muskler hälsosamma och tämjer undan för undan det rastlösa sinnet. När vårt nervsystem är lugnt och alert så ges möjligheten att se och uppleva oss själva, utan draman & ett ego som inte gapar efter mer. Yoga är inte bara asanas/ positioner där man försöker se ut som en kringla eller något djur och andas medvetet. Det är ett sätt att öka vår medvetenhet mot oss själva så vår egna livsväg lyses upp, lära oss ta hand om oss själva med respekt och kärlek, precis som en förälder tar hand om sin bebis:)

 

Namaste –Ljuset i mig bugar sig inför ljuset i dig <3

ETT NYFIKET OCH VÄLUTBILDAT YOGA LÄRAR TEAM SER FRAM EMOT ATT MÖTA DIG PÅ MATTAN 

Yogastenungsund

KOM & YOGA MED OSS

YOGA BEHÖVER UPPLEVAS, VI SES PÅ MATTAN!