a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

 

Yin Yoga

Yinyoga
I yinyoga utför man relativt enkla yogaövningar och stannar i dem en längre tid. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindväv, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Man utför alla övningar på golvet och man håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.

Varför göra yin yoga?

Alla vävnader behöver utsättas för påverkan, en slags stress för att hållas hälsosamma. Dessa vävnader brukar vi kalla för fascia som förenklat kan sägas bestå av cellerna och dess omgivning (kollagen, elastin och vatten). Fascia är alltså en vävnad i kroppen och ett system som kommunicerar mellan organ och andra vävnader! Här kommer alltså svaret på frågan.
 
Varför gör vi då yin yoga? 
 
Jo, yin yoga
– stimulerar cellerna
– förhindrar sammanväxningar
– har en antiinflammatorisk effekt
– minskar smärta p.g.a. minskade sammanväxningar
– ökar rörlighet till viss del men hjälper framför allt till att bevara naturlig rörelseomfång i den unika individen
– + effekter på sinnet
Vi vill påverka vävnaderna i kroppen och jobbar med fokus på olika områden genom att stanna en längre tid i passiva positioner. Varje position följs av total avslappning, rebound eller Shavasana. Varje position har sin utgångspunkt i en form där vi hittar de olika fokusområdena vi vill påverka. Vi kommer under terminen främst att jobba med följande fokusområden i vår praktik:
– benets 4 muskelgrupper, benets mandala
– höftledens 6 rörelseriktningar och
– ryggradens 6 rörelseriktningar
Här tas hänsyn till olika skelettvariationer. Yin är inte Restorative yoga. Yin är designat för att utmana oss, mentalt och fysiskt. Yin passar även för er som är ”överrörliga”.
Yin yoga är träning för våra leder och har inte fokus på muskler som i yang yoga. Yin yoga utesluter inte andra träningsformer utan de kompletterar varandra.
It´s not dangerous to exercise when in pain. Most chronic back pain is caused by stress, fear, muscle tension, and inactivity, rather then by damage to the spine. The ”damage” back theory must go.””/ Dr. John Sarno