a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

 

YST

På vår vägg i studion har vi valt att ha en Hamsa-hand.
En universell symbol för skydd, kraft och styrka som går tillbaka till antika Mesopotamien. Känd som Fatimas Hand inom islam och Miriams Hand inom judendomen, tros den skydda mot det onda ögat och all negativ energi.

Ordet ”Hamsa” betyder ”fem”, vilket representerar fingrarna på höger hand. För hinduer och buddhister symboliserar det chakran, energiflödet i kroppen, de fem sinnena och mudras som påverkar dem.

Varje finger är kopplat till ett element och chakra:

  • Tumme: Eldelementet, solar plexus-chakrat.
  • Pekfinger: Luftelementet, hjärtchakrat.
  • Långfinger: Eteriska element, halschakrat.
  • Ringfinger: Jordelementet, rotchakrat.
  • Lillfinger: Vattenelementet, sakralchakrat.

Det finns två sätt att visa Hamsa:

Handen nedåt eller Varada Mudra

När Hamsa-hand är vänd nedåt öppnar det dig för all universums överflöd och godhet, och välkomnar dem in i ditt liv. Handen nedåt ger också fertilitet och svar på böner och manifestationer. Ofta är fingrarna sammanställda i denna position för att ge tur.

Handen uppåt eller Abhaya Mudra

YST
När Hamsa-hand är vänd uppåt är det en universell symbol mot negativa energier. Det är en kraftfull skyddssymbol och skyddar oss från våra inre tankar av hat, avundsjuka och osäkerhet. De tankarna som skapar separation här i världen. Yoga betyder ju förening, det är ingenting vi gör utan ett tillstånd vi uppnår när vi är i harmoni med oss själva, när vi inte ser andra som motståndare eller konkurrenter. När vi känner medkänsla och kärlek till de vi lever tillsammans med här på planeten Gaya, moderjord.

Må din Hamsa-hand ge dig kärlek, ljus, tur och skydd.